Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus.

 Arvutid ja paragrahvid IIː litsentsid ja autoriõigus.

Copyleft - on tarkvara vaba kasutamise tagamise põhimõte. Autoriõiguse omanikud kasutavad terminit copyleft, nii et õigus kasutada, muuta ja levitada nii originaalteost kui ka sellest saadud teoseid on kättesaadav kõikjal maailmas ja keegi ei saa seda õigust piirata. Autoriõigus põhineb autoriõigusel: kui seadus ei anna autoritele mitmeid ainuõigusi, sealhulgas õigust lubada või keelata teistel oma teost kasutada, ei saa autor oma teose või tuletisinstrumentide levitamisele kehtestada täiendavaid piiranguid.

(GNU GPL) - see litsents võimaldab teil tarkvara kasutada, kopeerida, jagada ja muuta. Samal ajal on litsentsi muutmine keelatud ja kõik värskendused peavad olema identsed - vastavalt algsele litsentsile. Kõiki muudatusi tuleks ette näha ja märkida muud kuupäevad.
(AGPL) - see litsents peab nõuma lähtekoodi avalikustamist, mis tähendab, et kasutajatel peab olema võimalus oma eesmärgi saavutamiseks koodi genereerida. Samuti tuleb teha kõik muudatused. Selliste ressursside näited: Diaspora, OpenStack, OpenStack Nova, NuGet, Activiti BPM, SparkleShare jne.

(GNU LGPL, Mozilla Public License) - lihtsustatud tarkvarakomponentide kasutamisel järgmise kasutaja tarkvaras (kopeeri ja kleebi). Peamine erinevus seisneb selles, et arendaja ei pea lähtekoodi avaldama. Selliste ressursside näited: Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird Adobe.


 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

10 N.

N11: Arendus- ja ärimudelid

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus